Followers

Thursday, 7 March 2013

Reisesett

Hei du!

Nå har sminke/smykke-pungen "Fast Følge" fra myQuilt, som jeg har vist dere tidligere, fått følge av toalettveske og sminkepung.
Reisesettet mitt er komplett, og det er bare å glede seg til tur :)

Jeg har bladd litt i bøkene mine, og fant fram "Lapper stort og smått" av Lise Bergene. Mønstrene til både toalettveska og sminkepungen ("Bløt sypung") er hentet fra denne boka. Den kjøpte jeg på Syskrinet i Molde i 2002, og den er signert av Lise. Skal si tida flyr! Les litt mer om sommeren 2002 under :)
 Det var ikke lommer på mønsteret, så jeg sydde to enkle, løse lommer som jeg festet i sømmen oppe. Toalettveska har god plass inni, og her ser dere hvor fint det stormønstrete stoffet er.
Stoffene er kjøpt på Sybutikken Lillehammer.

Tilbake til sommeren 2002. Da kjøpte jeg som sagt boka av Lise Bergene på Syskrinet, og samtidig kjøpte jeg noen fargerike stoffer. Venninna mi Elin og jeg jeg hadde "syfest" ute på verandaen på hytta hennes i Finnmark denne sommeren, og der sydde vi vesker. Under ser du min 11 år gamle veske, og den er fortsatt i bruk, nå til oppbevaring av strikketøyet mitt. Stoffene er ganske spreke. Har quiltet med ulike pyntesømmer og lagt inn snorer jeg har sydd over. Det var litt mimring :)
I går hadde jeg en kranglete symaskin, undertråden ble bare kjempestore, løse løkker, og jeg måtte til med verktøyet og skru opp stingplata og ta bort spolehuset. Se hva jeg fisket opp med børsten! En skikkelig hybelkanin! Etterpå gikk sømmen som en drøm, så det lønner seg å gjøre litt "husarbeid" innimellom ;)I kveld har jeg kost meg på Strikkekafe på Husfliden på Lillehammer. Der var det besøk fra Du store alpakka, og vi fikk se mange flotte strikkemodeller. Og tror du ikke jeg var så heldig at jeg vant! Her er gevinsten; oppskriftsbok, strømpepinner og to garnnøster! Nå skal jeg strikke votter :)


Tilslutt vil jeg si tusen takk for alle koselige kommentarer og hjertelig velkommen til nye følgere!

Quilte -og strikkehilsen fra Liv Aagot :)12 comments:

 1. Så mye flott du har sydd!! Og såå lekkert!!! Hybelkaninen er jo et bevis på at du har gjort noe mye morsommere enn husarbeid:))Og heldig som vant a gitt:)

  ReplyDelete
 2. Kjempeflott reisesett du har sydd!

  ReplyDelete
 3. Virkelig imponerende! Bloggen din er kjempefin! Hilsen Siri:-)

  ReplyDelete
 4. Så lekkert reisesett, fine farger :-)
  God helg :-)

  ReplyDelete
 5. Så flott reisesett, og ikke minst med god plass til alt du vil ta med. Lise Bergene er en av mine norske favoritter, og jeg har sydd flere tepper fra hennes bøker. Herlig fargebruk, som passer meg utmerket. Takk for alle koselige kommentarer du legger inn hos meg, og god helg til deg!

  ReplyDelete
 6. Så fint reisesett du har sydd! Kjekt du bruker og tipser om quiltebøkene som står i hylla. Jammen må jeg bli flinkere å sy fra de, og ikke bare bla i de....
  Gøy at vesker sydd for lenge siden fortsatt er i bruk. Det var en flott gla-veske i vår og sommerfarger. Lykke til med strikkinga!
  God helg!

  ReplyDelete
 7. Veldig fint reisesett du har laga! ble litt imponert over hybelkanina di også hihi bare utrolig hvor mye det er plass til nedi der....

  ReplyDelete
 8. Flotte saker du har sydd! Eg likar godt stoff- og fargevalga dine:)
  God helg!

  ReplyDelete
 9. Hei;)
  Så koselig at du var førstemann(kvinne)til å legge igjen kommentar på Give awayen min;)
  Virkelig rotdag på bloggen i dag;) Innlegg som ikke kommer som de skal og ikke vises i bloggrullen. Men, men ......;))
  Riktig god helg;))

  Klem fra Ann-Mari

  ReplyDelete
 10. Det är så trevligt att se att en väska som Du sydde för 11 år sedan fortfarande "hänger med". Det var fina tyger Du sytt den väskan i, tycker jag. Ditt set med toalettväskor var mycket fint och användbart också.

  Dollandesign

  ReplyDelete

 11. Hei.
  Og takk for koselige hilsner på bloggen min..
  Det mappesette dittt var kejmpefint, og koselig med litt friske farger. Er jo bare å bestille biletter og dra på tur da... :-)
  Og så morro at ting man har laget for "evigheter" siden fortsatt er i bruk, og holder "stilen"...
  Jeg måtte ha en liten rengjøring i maskina mi jeg også forrige dagen....ikke bare en lodott som kom frem, men opptil flere... Fotsatt så hakker maskina litt, men det tror jeg er en liten protest, siden jeg sa høyt at jeg ønsket meg en ny, og større maskin.... Får go`snakke litt med den, så går det nok over....

  Hilsen fra
  HegeT

  ReplyDelete
 12. Jøje meg, så artig med slike gamle håndarbeider som blir et fast inventar i hjemmet. Fin var den også, men den toalettmappa med de store blomstene var bare helt knall altså ;o)

  ReplyDelete