Followers

Thursday, 23 May 2013

Løper og nålbrett i gladfarger

Hei alle sammen, og velkommen til min nye følger fra Spania!

Vi venter på sommeren, og alle gleder seg vel til sol og varme. Det er nesten vanskelig å legge ut noe i gladfarger i dag, nå som så mange har fått ødelagt hus og hage etter regn og flom i går her i området. Men kanskje det allikevel kan inspirere noen til å sy noe i alle de flotte fargene og stoffene som fins :)

Jeg har sydd en sommerløper i teknikken Disappearing ninepatch.
Hvis du ikke er kjent med denne, kan du lese om fremgangsmåten i et innlegg på bloggen min som heter Vårløper :)


På tirsdag var jeg på møte i Gausdal Quiltelag. Jeg meldte meg like godt inn i laget, for der er det så mange hyggelige og inpirerende damer! Du kan lese mer om laget her.

På møtet var det håndsøm som var tema, og vi fikk innføring i søm av mandala, stitcheri og håndsøm rundt pappmaler. Jeg begynte på et nålbrett, og det var raskt og greit å sy. Det er sikkert mange av dere som har sydd et slikt et, men for meg var det første gangen :)
Alt er selvfølgelig sydd for hånd.

Kort fortalt er det stoff som er brettet rundt fire pappmaler (stiv/kraftig papp), med vatt mellom stoff og papp. To og to blir lagt mot hverandre med rettsidene ut, og man syr sammen med små sting rundt kantene. Deretter sys de to sammen i en side, og inni festes et stykke med ullvatt el lignende til å stikke nålene i. Hempe med borrelås til slutt. Jeg har pyntet med en knapp foran og et bånd med teksten "Handmade" bak.

Til slutt vil jeg ønske deg en super dag, og kos deg i helga som er like om hjørnet!
Quiltehilsen fra Liv Aagot :)

12 comments:

 1. Hei igjen. Ja, vi har fulgt med hvordan dere har det disse dagene. Men akkurat når det er på det verste er det vel en trenger noe fint og fargerikt rundt seg. Denne løperen er jo bare herlig. Tusen takk for link til Gausdal quiltelag. Artig at jeg startet mitt "quilteliv" akkurat der, for mange år siden.

  ReplyDelete
 2. For en flott fargerik løper ! Og nåleetuiet ser søtt og fint ut! Ja det er frakt å vatnet gjør. Naturkreftene raser hardt. Vi er også innestengt men der jeg bor er det langt til glomma så jeg er skånet, men syns synd i dem her som ikke får bo heme...

  ReplyDelete
 3. Nydelig sommerløper. Den ble jeg glad av :) Og nålebrettet var også veldig fint. Jeg har bare lukkekanten igjen på min løper nå. Gleder meg til å bruke den. Ha en fin kveld !

  ReplyDelete
 4. Gladfarger - akkurat det vi trenger nå! Men det er kanskje lett for meg å si som slipper unna flommen... Knallfin løper. Må titte litt på fremgangsmåten!

  ReplyDelete
 5. Herlig løper i ordentlige gladfarger :) Ha en fin kveld videre :)

  ReplyDelete
 6. Så underbara färger du valt till dina två projekt.Vitamininjektion!!
  Kram Gudrun

  ReplyDelete
 7. Utrolig flott løper i gladfarger!
  Fint nålebrev også; kjekt å ha,

  ReplyDelete
 8. Tusen takk for hyggelig kommetar på bloggen min;) Jeg ble rett og slett glad da jeg så løperen du har lagt ut nå, og det er vel akkurat det vi trenger i disse dager med så mye tragedie dette regnet medfører seg.....
  Og du er lur som har meldt deg inn i Gausdag, fordi det er en gjeng med mange flotte og kreative damer. Har selv vært på weekendkurs hos dem, og dem er dyktige på slike ting:) Ønsker deg en fortsatt flott dag;))

  ReplyDelete
 9. Herlig og fargerikt løper! :))

  ReplyDelete
 10. Dette var løper som sa: "Sommer"!
  Den var lekker, fargerik og gøyal!

  ReplyDelete
 11. Ha er var det glad farger ja, nydelige farger på løperen din :-)

  ReplyDelete