Followers

Thursday, 7 February 2013

Randis pennal


For noen dager la bloggvenn Randi Tangen ut et gratis mønster på enkelt pennal (se link under).

Jeg er lærer, og da er det hyggelig å ha et pent pennal i kurven (som jeg bærer bøker og utstyr i), og bytte ut det slitte skinnpennalet som har vært i bruk noen år...

Jeg startet å sy før butikken åpnet i dag, derfor måtte stoffene jeg plukket ut passe til svart glidelås, som var det eneste jeg hadde for hånden.
Valget falt på et svart og hvitt stoff med skrift, og blå/svart batikk. Har frihåndsquiltet med flerfarget tråd i svart/grått/hvitt og pyntet med en stor blomsterknapp.

Jeg var forresten så dum at jeg satte varmt strykejern rett på glidelåsen (!), som smeltet noe, og smeltet plast festet seg så til det blå batikkstoffet øverst på pennalet. Glidelåsen "overlevde". Har prøvd å fjerne flekkene, men foreløpig uten hell. Skal kjøpe et vidundermiddel som visstnok skal ta alt av flekker, så det blir vel ei råd. Greit at jeg skal ha pennalet selv da...


Tusen takk til  Randi for supert mønster!  

         rustalappen.blogspot.no


18 comments:

 1. Koselig med et fint pennal som du har sydd selv. Elsker det svarte stoffet med skrift.

  ReplyDelete
 2. Fint pennal! Håpar vidundermiddelet virkar...

  ReplyDelete
 3. Det ble fint :-) Det er noe eget med det man har sydd selv ;-)

  ReplyDelete
 4. Sjølgjort er velgjort, men så ergelig med strykejernstabben da...håper middelet virker! Her er det vatt som stadig smelter under strykjernet...jeg lærer visst aldri.

  ReplyDelete
 5. Fint med nytt penal i kurven,fine farger.
  Ha en fin helg!

  ReplyDelete
 6. Se der du!! Det ble jo fint da. Og var det ikke kjapt å sy kanskje? Morsomt å se andre sine også. Synd med smeltingen av glidelåsen men strykjernet blir nok fint med rengjøring en.. Ha en trivelig helg.

  ReplyDelete
 7. Det var ett stiligt pennfodral som Du har sytt, tycker jag. Så fin att Du smyckat det med en blomma.

  Dollandesign

  ReplyDelete
 8. Det er helt klart at en lærer må ha en selvsydd penal. Lekkert ble det og kjempefint med pynteknappen. Får håpe du blir kvitt flekken.

  ReplyDelete
 9. Det ble jo fint, og det er koselig å ta frem egensydd pennal;) Så langt har ikke jeg kommet enda.., men har laget meg små skuldervesker som jeg bruker i timene. Der er det plass til nøkler, telefon og noe å skrive med. Slike små tabber gjør vi vel alle. Noen lærer vi av, og noen gjør vi igjen og igjen:( Kanskje det går an å sy noe over flekkene? -knapper, bånd, liten figur e.l.

  ReplyDelete
 10. Hei;) Her var det mye fint å se;)
  Sminkepungene fra AnnaKa lengre ned er kjempefine.
  Ønsker deg en fin lørdagskveld;)

  Trønderhilsen fra Ann-Mari

  ReplyDelete
 11. Så koselig at du har blitt følger på bloggen min. På den måten fant jeg fremt til bloggen din, og her var det masse flott å feste øynene på :)
  Syns at du "skada" penalet, men fint ble det iallefall.
  Toalettmappene som du viser i tidligere innlegg er virkelig flotte. Har sydd en del slike mapper og jeg liker godt dette mønstret.
  Ønsker deg ei fin uke:)

  ReplyDelete
 12. Takk for koselige kommentarer på min blogg og at du vil følge meg :-)
  En fin blogg og fine produkter her også..
  Legger meg som følger og legger din blogg i lista mi..
  Fin søndag til deg :-)

  ReplyDelete
 13. Hei,- flott pennal du har laga ,og masse fine ting å se her var det . Takk for koselig kommentar, og for at du ble følger på bloggen min :)Har lagt meg til som følger til deg , ha en fin dag videre :)

  ReplyDelete
 14. Tusen takk for gode ord i min blogg.
  Det setter jeg stor pris på.
  Et aldeles så lekkert penal du har laget her :-) Jeg laget et penalhus til Marius med navn og broderi og hele pakka...Det endte med at jeg nå må lage penal til ALLE gutta i klassen. For gjett hva de ønsker seg til bursdagen??? hehehe....
  Lakker var den :-)

  ReplyDelete
 15. Heisann, så flott penal. Takk for hyggelig kommentar hos meg :)) Du syr så mye fint her, jeg legger meg til som følger for her vil jeg komme igjen :))))

  ReplyDelete
 16. Så fine penal. Takk for hyggelige kommentarer på bloggen min.

  ReplyDelete
 17. Flott penal du har sydd.Jeg liker stoffene du har brukt.Ergelig at du klarte og stryke på glidelåsen,men det er sånn som skjer en gang i melleom.
  Takk for hyggelige ord på bloggen min og for at du vil følge meg.

  ReplyDelete